perjantai 7. joulukuuta 2012

Unelmaloma paratiisisaarella: Zanzibar, viikko 1

Ensimmäinen joulukuuta Sansibarille. Tämä ihana lause luki kalenterissani jo pari kuukautta sitten, kun varasimme palkinnonomaiset lennot yhteen Tansanian suosituimmista lomakohteista. Tämä Tansanialle kuuluva Intian valtamerellä sijaitseva paratiisisaari on tunnettu pääelinkeinoistaan turismista sekä mausteista ja se tarjoaa trooppisen ilmaston eli yli kolmenkymmenen asteen lämmön/kuumuuden  ympäri vuoden!
Viimeinen lauantaiaamu Usambaran pihassa. Aika voittajafiilis!
Sansibar on jaettu turismisuosionsa mukaan vilkkaampaan pohjoiseen ja rauhallisempaan etelään. Suuntasimme pohjoisessa sijatsevaan Kendwa Rocks -lomakeskukseen, josta löytyvät Sansibarin parhaaksi mainitut uimarannat.
Kendwa beach.
Paikan hinta-laatusuhde on todella hyvä ja rannalta löytyvät tasokkaat, viiden tähden vesiaktiviteettipalvelut. Kuukauden ensimmäisinä lauantai-iltoina järjestetään perinteiset Full Moon -partyt ja muina lauantai-iltoina Beach partyt. Täytyy sanoa, että kolme kuukauden jälkeen pieni perinteinen juhliminen oli paikallaan!!
Rannalla on kauniit puitteet ravintoloineen.
Sansibarin pohjoisimmalla ranta-alueella Nungwilla sijaitsee Aquarium-eläinpiha, jossa pääsimme Sannan kanssa tutustumaan erilaisiin kilpikonniin. Aquariumissa kasvatetaan kalastajien tuomia, verkkoihin juuttuneita kilpikonnia siihen asti, kunnes ne ovat riittävän vahvoja ja isoja selviytyäkseen meressä.
Vesikilpikonnat söivät innoissaan kädestä merilevää.
Vesikilpikonnia sai syöttää merilevällä, joka tuntui maistuvan. Syliin asti pääsin ottamaan pienen maakilpikonnan, joka oli yllättävän painava!
Söpö maakilpikonna.
Toteutimme myös yhden Sansibarin upeimmista retkimahdollisuuksista ja lähdimme etelään Kizimkazi-kylän edustalle bongaamaan delfiinejä. Matkan hinta oli hienouteensa nähden vain vaivaiset 27,00 euroa/hlö ja se sisälsi autokuljetukset, veneilyn, snorklausvälineet ja lounaan.
Suomalaisryhmämme!
Täytyy sanoa, että tunnelma oli jälleen kerran uskomaton. Ajoimme veneellä  muutaman kilometrin päähän rannasta. Hetken kuluttua kuljettajamme alkoi hihkua meille: "Delfiinejä, hypätkää, hypätkää!" Delfiiniparvi oli tullut uiskentelemaan uteliaana veneemme ympärille, joten me pomppasimme hädällä ylös kameroinemme snorklausvälineet kainalossa. Sitten kunnon loiskauksella suolaveteen! Siellä me räpiköimme meressä onnesta soikeina, kun alla hääri useampi parvi aitoja pullonokkia!

Koska Sansibar on tunnettu mausteistaan, oli vierailu maustetilalla paikallaan. Olen siis painunut nyt virallisesti sinne, missä pippuri kasvaa!? Pääsylippu maustekierrokselle lounaineen ja kuljetuksineen maksoi 27,00 euroa, ja kokemus oli kyllä erittäin avartava.
Paikallinen näytti, miten palmuun kiivetään kookoksen perässä!
Saatiin muistoksi hauskat päähineet ja korit!
Oppaamme kierrätti meitä sademetsämäisellä tilalla muutaman tunnin ajan. Haistelimme kymmeniä kasvinlehtiä mausteita arvaillen ja lopuksi ostimme valmiita kotiinviemisiksi. Ei meillä suomalaisilla tuontitavaransyöjillä ole kyllä aavistustakaan siitä, miltä aito, tuore appelsiini, ananas tai greippi maistuvat! Tai miten haastavaa vaniljan kasvattaminen voi olla. Tuntuu, että taas oppi arvostamaan yhtä uutta asiaa.
Myyntipöydästä löytyi kymmeniä erilaisia mausteita.
Ihanan rantalöhöilyn ja nautinnollisten ruokailuhetkien lisäksi olemme löhöilleet ja syöneet, ja levittäneet lisää aurinkorasvaa, kääntäneet kylkeä tai uineet "jättimäisessä uima-allasvedessä", maistaneet happy hour -drinkkejä ja tutustuneet muihin turistinuoriin.
Massage ja rento fiilis!
Ja sitten taas vähän nukkuneet, lukeneet tai syöneet. Ja viettäneet Suomen itsenäisyyspäivää Maamme-laulun illallisella kajauttaen sekä sitten taas hieman pikkujoulutelleet. Hmm. Ihanaa vai mitä?
Auringonlaskut ovat täällä aika vaikuttavia!
Ja loma sen kun jatkuu ja jatkuu. Huomenna lähden noutamaan joululahjaani Sansibarin lentokentältä. Saas nähdä, onko paketti ehjänä lennon jäljiltä ja tunnistaako se edes omistajaansa? Lisää lomapäivityksiä jälleen mahdollisuuksien ja "kiireiden" mukaan. Mukavaa joulun odotusta koti-Suomeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti