sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kolme kuukautta mittarissa!

Viikko alkoi meidän tyttöjen valmistelemalla "Suomi-esitelmällä", jonka tarkoituksena oli esitellä suomalaista perinne- ja populaarimusiikkia kenialaisiin vastaaviin vertaillen. Afrikkalainen opiskelijayleisö osoittautui erittäin haastavaksi, sillä hälinä ja keskittymiskyky olivat ala-astetasoa. Onneksi saimme kuitenkin huomion takaisin musiikkitärpeillämme, joita soitimme esimerkiksi Stam1nalta, Fintelligensiltä ja Jari Sillanpäältä. Suomimusiikki puri yleisöön "Tekee mieli tanssia" -lausahduksista päätellen oikein hyvin!
Lopuksi ajauduttiin hieman aiheen ulkopuolelle.
Lauantain vapaapäivää vietettiin viimeisten Mr. Price -shoppailujen merkeissä. Angry Birds on kyllä valloittanut Keniankin mukavasti, sillä miestenosastolla myytiin erilaisia tuotepaitoja.
Angry Birds lentelee Keniassa.
Kävimme ihmettelemässä kaupunkimaisemia KICC-tornista, joka on keskustassa sijaitseva kaupungin korkein rakennus.
Kenya International Convention Centre.
Nairobin maisemat näyttivät korkealta hyvinkin eurooppalaiselta eli järjestelmälliseltä ja siistiltä. Se taisi johtua osittain myös siitä, että torni sijaitsee kaupungin paremmalla puolella, eikä kauempana sijaitsevia slummialueita pystynyt hahmottamaan. Kaupunkia oli hauska hahmotella yläilmoista kuluneiden kuukausien jälkeen, kun moni asia tuntui tutulta alun sekasortoon verraten.
Kaupunkimaisemaa.
Hassua, mutta viime yön unet tuntuivat olevan jotenkin hakusessa. Päässä pyöri ajatuksia siitä, että ensi viikolla saatamme vaihto-opiskelut päätökseen ja lauantaina suuntamme kohti lentokenttää ja Sansibaria. Ikäänkuin aloittaisimme jonkinlaisen lähtölaskennan Suomeen ja kot... Shh. Se sana tuntuu vielä oudolta. Kyllä omien läheisten kohtaaminen nimittäin jännittää. Tosi kovasti.

Huomenna mittariin pamahtaa kolme kuukautta, mikä tuntuu huikealta! Päiväämme juhlistimmekin tänään tuttuun tapaan viimeisillä herkutteluilla Java-kahvilassa. Mango-shaket ja suklaakakku veivät kyllä totaalisesti kielen mennessään!
Herkkujaa on siinä monenmoistaa...!
Koska elokuvissakäynti osoittautui viime kerralla niin rentouttavaksi, päätimme mennä tyttöjen kesken katsomaan uusimman Twilight -rakkauspläjäyksen! Ja sitä se todella oli, sillä elokuvassa vietettiin myös joulua ja kuvattiin paljon talvimaisemia, mikä osoittautui lopulta lähes liian kovaksi palaksi koti-ikävän iskiessä. Hetken luulin olevani jo kotisohvalla Suomessa, kunnes valot syttyivät ja kävelimme ulos Nairobin kiireisille kaduille mustien ihmisten sekaan. Tunteiden vuoristorataa, sanon minä.
Twilight ja popcorn toimi!
Ensi viikolla kirjotellaan ja soitellaan tentit pois alta, torstaina vietetään voittajafiiliksellä läksiäisiä opiskelijaporukan kesken ja perjantaina pakataan Kenia rinkkaan. Kuulostaapa yksinkertaiselta, mutta edessä taitaa olla aika kiireinen ja tunteikas viikko. Lämmintä viikkoa lukijoille!
Viimeisiä viedään, joten nyt nautitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti