maanantai 8. lokakuuta 2012

Menolippu Mombasaan

Eilisaamuna kymmenen aikoihin lähdimme suut hymyssä kohti lentokenttää. Ystävällinen opettajamme tarjoutui kyyditsemään meitä varmistaakseen lennolle ehtimisemme, sillä paikallisiin taksikuskeihin ei ole sopimuksista huolimatta aina sataprosenttista luottamista. Varasimme lennot pari viikkoa sitten netin kautta Fly54:lta, joka on paikallinen, luotettavan oloinen halpalentoyhtiö. Hintaa menopaluu-lipulle tuli 95 euroa, joten tunnin lentoaikaan nähden vaihtoehtoinen kahdentoistatunnin, 15 euron bussimatka huonoilla teillä jäi tappiolle.
Ihkaoikea menolippu Mombasaan!
Meillä oli lievästi sanottuna tuuria, kun törmäsimme aikaisemmin samalla viikolla ns. tutun tuttuun, jolle matkakohteemme Diani beach oli kuin toinen koti. Hän on itse kotoisin Mombasasta ja tarjoutui saman tien varaamaan meille ystävänsä majoituspalveluista mukavan loma-asunnon aivan rannan läheisyydestä. Yö Diani Campsite ja cottages: ssa ( http://dianicampsite.com/ ) maksaa näin hiljaisen lomakauden aikaan 10 euroa/hlö, joten varasimmekin mökin tyytyväisinä koko viikoksi.

Näkymä ovelta.

Ravintolassa on paljon suloisia kissoja, jotka tekevät ahkerasti tuttavuutta.
Diani beach on paikallisten tietojen mukaan maailman 14. hienoin ranta, joka on 25 kilometriä pitkä. Valkoinen hiekka ja sininen meri näyttävät todella vaikuttavilta, eikä sitä tunnelmaa sanoin osaa edes kuvailla! Lämpöä tropiikissa riittää päivittäin yli kolmekymmentä astetta, eikä öisinkään tarvi palella lämpötilan pysyessä kahdessakymmenessä asteessa. Täällä rantaleijonan hermot lepää!
Hiekkaan oli hauska kirjoitella.

Sanna nautiskelemassa rannalla.
Eräs huono puoli rannalla hengailussa ilmeni hyvin nopeasti: jatkuva "häiriköinti". Valkoinen turisti menettää ilmeisen helposti hiljaisen hetkensä, kun paikalliset miehet leiriytyvät viereen kyselemään kuulumisia ja suunnitelmia. Puhumattomuus ja huomiotta jättäminen eivät tunnu tehoavan sinnikkäisiin haastattelijoihin, mutta täytynee antaa se heille anteeksi. Aina voi paeta ja siirtyä tilanteista lämpöiseen meriveteen!
Riemunsekaisia hetkiä Diani beachilla!
Lisää juttuja lomakokemusten karttuessa! Mukavaa viikkoa lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti