lauantai 1. syyskuuta 2012

Vilisevä Nairobi

Ensikokemus suuresta Nairobista

Kävimme tänään ensimmäistä kertaa Nairobin keskustassa paikallisten Ruthin ja Lucyn kanssa. Kahdenkymmenen minuutin matka kampukselta keskustaan taittui mukavasti matatulla, joka on paikallinen "pakettiautotaksi". Hintaa kyydille tuli 0,70 euroa per suunta.

Nousimme kyydistä keskellä sekavaa liikennettä ja poukkoilimme paikallisten perässä parhaamme mukaan. Kaupunki tuoksui tuoreen ja pilaantuneen ruuan sekoitukselta. Pakokaasut taisivat muodostaa jopa ohuen sumuverhon kaupungin ylle. Tai sitten joku muu hämärsi kuvaani. Se taisi olla häkellys, joka valtasi siellä vilinän keskellä.

Kerroin Ruthille ennen kaupunkiin pääsyä, että haluaisimme kovasti jossain vaiheessa ostaa  itsellemme ja muille paikallisia koruja matkamuistoiksi ja joululahjoiksi. Niimpä he veivät meidät ensimmäisenä pieneen koruliikkeeseen, jonka seinät olivat täynnä ihania korvakoruja! Löysinkin itselleni saman tien puiset, isot korvakorut, jotka sopivat hyvin pikkulettien kanssa! Oikeastihan en vain osannut päättää, mitkä olisin valinnut, sillä kaikki olivat niin persoonallisia ja maksoivat kappaleelta vain yhden euron!

Otimme päivän toisen matatukyydin paikalliselta bussipysäkiltä. Käytännössä se tarkoitti sitä, että kymmenet rämännäköiset bussit, matatut ja kaikennäköiset härvelit tööttäilivät ja tunkivat pitkin poikin yhdelle pienelle alueelle epämääräisessä järjestyksessä. Kyytiä tarjoavat paikalliset huutelivat paikannimiä, roikkuivat oviaukoissa ja ohjasivat turisteja/kaupunkilaisia sisään autoihinsa. Ruth ja Lucy löysivät meille oikean kyydin ja istuimme hikoilevaan pakettiautoon.

Päivän pääkohteena oli Kenya National Park, joka täytti turistikohteen kriteerit erinomaisesti. Alue oli viihtyisä, kaunis ja järjestelmällinen. Luontoon aidatut villieläimet tosin tuntuivat ilmiönä vähän liiankin tutulta. Pääsylipusta Safariwalkille veloitettiin  suolainen turistihinta 17,00 euroa, kun taas paikallisilta kenialaisystäviltämme 3,00 euroa. Afrikan luonto tosin on vienyt paikan sydämestä ja joka kerta se on yhtä kaunis, oli hinta tai paikka mikä hyvänsä! Puistossa oli myös vapaana ryhmärämä hauskoja paviaaneja, jotka poukkoilivat siellä vierailijoiden iloksi. Mieleen jäivät myös jättimäinen sarvikuono, puussa nukkuva leijona ja jähmettyneet krokotiilit.

SafariWalkilla National Parkissa!


Kahawaan palattuamme kävimme syömässä vielä iltaruokaa KUCC:lla, joka on kolmikkomme suosioon noussut mukava ja siisti hotelliravintola kampusalueella. Ja mikä sattuma ja onni meitä kohtasi! Ravintolahotellin edustalla vietettiin juuri afrikkalaista hääjuhlaa, joka päättyi auringon laskiessa kuuden aikaan. Hääbändi soitti rytmikästä afrikkalaismusiikkia ja säesti iloista hääkansaa hääparin tanssiessa joukon keskellä. Kuva oli tutunlainen; morsian valkoisessa mekossa ja sulhanen mustassa puvussa, jonka rintapieltä koristi keltainen ruusu. Kaasot ja bestmanit olivat teemavärin mukaisesti vihreässä, mutta myös hääkansa oli mukaillut pukeutumisessaan kyseistä väriä. Morsiuslapset tulivat uteliaina tervehtimään meitä istuessamme ravintolapöytään ja kättelivät meitä innoissaan. He näyttivät niin kauniilta kihara- ja lettikampauksissaan ja prinsessamekoissaan!

Kauniit kukkaistytöt ja morsiuslapset!

Huomenna me uusavuttomat suomalaisnuoret pääsemme tutustumaan käsipyykin saloihin! Sitä ennen käymme kuitenkin afrikkalaiseen tapaan sunnuntaikirkossa! Amen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti