keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kenyatta University Choir ja ensiesiintyminen

Kenian yliopistossa toimii musiikinopiskelijoista koostuva kuoro, joka valittiin viime vuonna myös Vuoden Yliopistokuoroksi! Pääasiassa kuoroa johtaa musiikinopettajaksi valmistuva Elijah, joka oli myös Jyväskylän yliopistossa vaihdossa vuonna 2010-2011. Me vaihto-opiskelijat pääsemme myös laulamaan kuoroon syksyn ajaksi, mikä tulee olemaan hyvin kehittävä ja upea kokemus!

Kampusalueelle avattiin eilen uusi koulurakennus, jonka kunniaksi järjestettiin juhlalliset vihkiäiset. Arvovieraina tilaisuudessa olivat mm. Tansanian presidentti, Tansanian pääministeri, Kenian opetusministeri ja Kenyatta yliopiston johtohenkilökuntaa. Paikalla oli myös toimittajia tv-kameroineen sekä poliiseja turvamiehien lisäksi.

Salakuva juhlapaikalta: Vasemmalla uusi koulurakennus ja keskellä juhlateltta, jonka takana arvovieraat.
Päivä alkoi kuoron kenraaliharjoituksilla, joissa käytiin läpi esitettävät kappaleet; Tansanian kansallislaulu, Kenyatta University hymni, Kenian kansallislaulu ja afrikkalainen laulu Engabo. Afrikkalaiseen tapaan musiikki ja tanssi kulkevat poikkeuksetta käsi kädessä. Ehdimmekin olla mukana vain kolmissa harjoituksissa ennen esiintymistä, mutta onneksemme koreografiat olivat helppotasoisia. Saimme myös käyttöömme omat kuoropuvut, mikä tuntui mukavalta. Meistä tuli kerta heitolla aidosti osa kuoroa ja opiskelijoita! :)

Tanssiliikkeet olivat hauskoja!
Hauskin esiintymiskokemus milloinkaan! Emme ymmärrettävästä syystä ehtineet täysin oppia kovatasoisen kuoron kappaleita, joten epävarmuuden peittämiseksi meiltä vaadittiin myös hieman näyttelijäntaitoja. Swahilinkieli ja kansallislaulut taittuivat välillä siis suuta äänettömästi liikuttelemalla ja innokkaasti hymyilemällä! :) Presidentti nautti kovasti esityksestämme, sillä ainakin hän hymyili ja nyökkäili hyväksyvästi.


Lopuksi video kenraaliharjoituksista! Valkoisina vierailijoina Olli ja minä, kappaleena Engabo! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti