maanantai 24. syyskuuta 2012

Bomas of Kenya ja djembet

Ensimmäinen kuukausi Keniassa tuli täyteen eilen! Fiilis oli hassun juhlava, sillä aika paljon tähän kuukauteen on jo mahtunut ja se odotettu kotiutuminen tapahtunut!

Juhlistimme päiväämme vierailemalla opettajamme Barissan johdolla Bomas of Kenya -kulttuurikeskuksessa. Kulttuurikeskus sijaitsi Nairobin keskustan tuntumassa ja alue oli luonnonkauniin viihtyisä. Pääsimme seuraamaan 3 euron hintaan upean 1,5 tuntisen shown, jossa esiteltiin kenialaisia heimoja ja heidän perinnetanssejaan rytmikkäiden afrikkalaissoittimien säestyksellä. Tanssijat olivat todella taitavia ja mielettömiä sheikkaajia! Vaatteet ja asusteet olivat ihanan värikkäitä ja mieleenpainuvia. Viimeisenä esiintyneen heimon mieletön, akrobaattinen sirkustemppuilu ja palavan kepin alta limboaminen kruunasivat esityksen komeasti! Valitettavasti emme saaneet kuvata esityksen aikana.

Kulttuurikeskuksen alueelle oli rakennettu kooste heimokylistä, joita kiertelimme esityksen jälkeen.

Savimajoissa riitti ihmeteltävää.
Mahtoikohan vartijatornista nähdä mitään, kun se oli niin matala?
Moniavioisuus on kertoman mukaan heimoissa hyvin yleistä ja siksi vaimoille rakennetaan omat majat riitojen ja tappeluiden välttämiseksi. Mies saa valita haluamansa mukaan missä majassa nukkuu yönsä. Tämä sai minut huvittumaan, joten päätin kokeilla ensimmäisen vaimon pestiä!
Sen tietää, mitä tapahtuu, jos mies ei saavu yöksi kotiin!
Yksi savimaja miellytti minua kovasti kauniiden maalausten ja värien vuoksi!
Oma koti kullan kallis.
Tänä aamuna lähdimme hakemaan odotettuja, tuunattuja, ikiomia djembe-rumpujamme!! Hintaa itsesuunnitellulle rummulle tuli 150 euroa ja pehmustetulle kantopussille 35 euroa. Työnjälki oli hyvin laadukasta, eikä käsintehtyä kyllä korvaa mikään! Soundit olivat maukkaat ja pääsimmekin heti rummuttelemaan!
Toimisto oli täynnä erilaisia djembe-rumpuja.
Keskityimme tarkasti uusiin rytmeihin.
Nimellä ja upeilla kaiverruksilla varustettu djembe!
Ihana Afrikka ja alla sana upendo eli rakkaus.
Rumpukuvia tiedossa lisää, kunhan pääsemme soittelemaan porukalla ja kuvaamaan myös Sannan ja Ollin upeita rumpuja!

Tällä viikolla pääsemme aloittamaan kunnon opiskelun ja torstaina saan uudet pikkuletit, jäiks! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti