maanantai 10. syyskuuta 2012

Masai-markkinat

Viikolla päätimme, että teemme ensimmäisen vierailumme Masai-markkinoille sunnuntaipäivänä, kun kaupungilla on hiljaista. Paikallinen kirkkokulttuuri on hyvin voimakas ja sunnuntaiset, kymmenet jumalanpalvelukset ovat todella suosittuja!

Matatut ovat ahtaita ja ei-ilmastoituja eli mukavia?
Jeesus matatussa?



Markkina-alue ei ollut meidän onneksemme järjettömän suuri ja kojujen kiertelyyn ja afrikkalaistavaroiden ihasteluun meni ainoastaan tunti! :) Sandaaleita, koruja, vaatteita, soittimia ja koriste-esineitä oli kymmenittäin! Kulttuuriin kuuluvan tinkaamisen oppi hyvin nopeasti. Ensimmäisestä hinnasta tuli ohjeiden mukaan tinkiä vähintään puolet pois, ellei jopa 80 prosenttia! Myös "Olen opiskelija" -lause tehosi hyvin, mikä sai minut yllättymään. Löysimme Sannan kanssa nätit sandaalit (6e) ja afrikanmanner-korvakorut (1e)!

Nairobi ja viralliset taksit.
Nairobin parempi puoli.

Jotain tuttuakin: Nokia, Nokia ja Nokia :)
Kävimme shoppailun jälkeen lounaalla kivassa ravintolassa, jonka listalta löytyi perinteisiä kenialaisia ruokia sekoitettuna länsimaalaisiin vaihtoehtoihin! Palvelu oli nopeaa ja ruoka maittavaa. Hintaa annoksille juomineen tuli 3-4 euroa kappale!
Tilapia-kalaa ja chapatia.


Taksitolppa täynnä matatuja.
Kävimme opiskelijakaverimme asunnolla kaupungista palattuamme. Oli mukavaa nähdä, millaisia huoneistoja paikallisissa kerrostaloissa on! Asunto oli kodikkaan- ja tutunoloinen suomalaisiin verrattuna, ja pystyin hyvin kuvittelemaan asuvani siellä itsekin.
Olli tarkistaa Ruthin kitaraa.
Keittiö.
Kylpyhuone.
Tällä viikolla luvassa kuorolaulua ja safarimatkan odottelua!! Huomenna pääsemme näkemään Tansanian presidentin Jakaya Kikweten. Afrikka on hassu paikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti